Lahodné zapečené nudle s hovězím masem jsou skvělé na oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který zvládnete vytvořit během pár chvil i po velmi náročném dni.
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 55 minut
Na zapečené nudle potřebujete
- 3 šálky středně dlouhých nudlí
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 balení rajčatové omáčky
- 1 lžíci bazalky
- ½ lžíce cukru
- ¼ lžičky černého pepře
- ½ šálek mléka
- 1 balení zakysané smetany
- 1 balení měkkého smetanového sýra
- 1 balení nasekaného špenátu
- 1 šálek strouhaného čedaru
Jak na přípravu
Připravte si zapékací misku, kterou vymažete máslem. Uvařte nudle dle návodu, sceďte je a dejte stranou. Ve větší pánvi osmažte hovězí a zbavte se přebytečného tuku. Smíchejte v pánvi rajskou omáčku, bazalku, cukr, česnek, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte odkryté zhruba 5 minut.
Ve středně velké misce promíchejte smetanu se sýrem. Poté přidejte mléko a cibuli. Do připravené zapékací misky vložte polovinu nudlí, polovinu masové směsi a sýrové směsi a všechen špenát. Vrchol zasypte masovou směsí a nudlemi. Misku přikryjte alobalem a vložte do trouby na 180°C a pečte 45 minut. Poté sundejte alobal, dolijte zbytek sýrové směsi, posypte strouhaným čedarem a pečte dalších deset minut. Misku vyndejte z trouby, nechte vychladnout a můžete podávat.