Starší generace má Valašsko spojeno s „kotáry“, což bývaly chalupy rozmístěné daleko od sebe v beskydských kopcích. To je dnes již minulost a Valašsko je nejen rájem turistů, ale nabízí spoustu příležitostí pracovního uplatnění. Všem zájemcům o práci, ale i zaměstnavatelům slouží internetový portál Práce na Valašsku. Své nabídky zde zveřejňují jak velké společnosti jako je skupina ČEZ, obchodní řetězce Penny market, Tesco a další, tak menší firmy, které na Valašsku působí.
Výběr profesí je bohatý a zahrnuje nejrůznější pracovní pozice jako jsou řidiči, elektromontéři, prodavačky, administrativní pracovníci, automechanici, číšníci a servírky a celou řadu dalších. Portál je výhodný nejen pro uchazeče o zaměstnání, ale i pro zaměstnavatele, kteří tak mohou mnohem snadněji a rychleji obsadit volná místa.

Vsetín

Toto významné město, které je jedním z center Valaška, leží zhruba mezi Zlínem a Olomoucí. V povědomí mnoha lidí je Vsetín spojen s turistikou a také s ledním hokejem. Před několika lety získal zdejší hokejový klub šestkrát titul mistra ČR. V současné době se pokouší o návrat do první ligy. Samotné město se pyšní krásným barokním zámkem a mnoha dalšími památkami. Místní obyvatelé si mohou pochvalovat zdravé životní prostředí a díky mnoha pracovním příležitostem nemusí za prací dojíždět. Nabídka práce Vsetín obnáší celou řadu profesního uplatnění. Portál Práce na Valašsku je průběžně aktualizován, takže uchazeči o zaměstnání mají dokonalý přehled o všech nabídkách. Stejně tak místní zaměstnavatelé mají díky portálu větší šanci získat dobrého pracovníka.

Rožnov pod Radhoštěm

Jedná se o poměrně velké město, ve kterém žije zhruba 16 tisíc obyvatel, kteří najdou pracovní uplatnění v mnoha zdejších firmách, nebo i ve velkých společnostech, které mají v Rožnově své pobočky. Nabídka práce Rožnov pod Radhoštěm je natolik pestrá, že lidé nemusí za prací nikam dojíždět a zaměstnání zde najdou i obyvatelé okolních obcí. Možnosti zajímavé práce nabízí například místní skanzen Valašské muzeum v přírodě. Zejména truhláři, tesaři a další řemeslníci jsou zde stále žádáni. Řada lidí se může uplatnit i v oblasti turistického ruchu, ale také na úřadech nebo ve školství.