Chcete-li si vytvořit soukromí a zamezit nežádoucím pohledům sousedů či kolemjdoucích do vašeho interiéru, pořiďte si okenní fólie. Transparentní fólie propouští dovnitř bytu světlo, ale není průhledná.

Proto je optimálním řešením zejména v místech, kde potřebujete vytvořit soukromí. Fólie jsou samolepící a jejich nalepení zvládnete i bez pomoci řemeslníků. Okenní fólie můžete využít nejen na okna, ale také například na vchodové dveře do domu, aby nebylo vidět dovnitř, ale zároveň bylo na chodbě dostatek světla. Další možné využití jsou balkónová skla, sklepní okna, sprchové kouty nebo místa, kde potřebujete určitý prostor rozdělit na dvě části.

Tónování autoskel

Další variantou využítí okenních fólií jsou autoskla. Okenní fólie použité na vnitřní straně oken automobilu mají celou řadu výhod. Především zadržují 99% UV záření, takže chrání nejen posádku vozidla, ale také čalounění proti vyblednutí. V letních měsících výrazně snižují přehřívání vnitřku vozu a tak zvyšují komfort cestování. V neposlední řadě dokáží okenní fólie zlepšit celkový vzhled automobilu, poskytují více soukromí a snižují průhled dovnitř vozu, přičemž posádka ven vidí bez výrazného omezení. Nelze opominout ani bezpečnostní význam, neboť v případě rozbití okna drží sklo díky fólii pohromadě a nehrozí tak pořezání. Shrnuto do několika slov, jsou to protisluneční, privátní, ochranné, bezpečnostní a designové fólie.

Další varianty

Na stejném principu jako okenní fólie fungují roletové fólie řady Solarshade od RAVEN Shades. Jedná se o samolepicí blány v provedení čirém nebo různě vzorovaném. Jejich montáž je velice jednoduchá, jelikož se dají instalovat na suchý zip.

Galerijní závěsné systémy

Galerijní závěsné systémy jsou využívány v knihovnách, galeriích nebo na různých výstavách. Jedná se například o závěsný obrazový systém, výstavní vitríny a stěny nebo prezentační stojany.