V dnešní moderní době je častou volbou při zařizování toalety závěsné WC. Málokdo už si dnes pořídí samostatně stojící variantu s nádržkou. Je to z toho důvodu, protože působí nemoderně, navíc si u ní nemůžete vybrat ani design tlačítka a údržba je také náročnější. Když už se někdo rozhodne přeci jen pro tuto nevzhlednou variantu, je to z toho důvodu, protože má například obavy z problémů s nádržkou a musel by kvůli tomu modul vybourat anebo kvůli obavám z utržení ze zdi kvůli vysoké tělesné váze. Jsou to však všechno mýty, kterých čas od času někdo uvěří a pak si zbytečně koupí kombi klozet.

Varianty a rozdělení podomítkových modulů

Podomítkových modulů existuje na trhu velké množství a proto je velmi důležité vybrat správnou variantu vhodnou pro daný typ instalace do zdi.

Pokud plánujete modul zazdít do zdi, je pro vás vhodný typ bez rámové konstrukce. Jestliže je potřeba modul zabudovat do sádrokartonu, vybíráme si z modulů s rámovou konstrukcí a pokud bydlíte v panelákovém bytě, budete potřebovat modul pro bytová jádra s délkově nastavitelnými bočními vzpěrami, které zajišťují jeho vysokou stabilitu.

Jak nakupovat

Pokud už jste pevně rozhodnuti pro závěsné WC, stačí si jen vybrat typ, značku apod. Každopádně budete potřebovat koupit podomítkový modul, WC tlačítko, závěsné WC, sedátko, izolační podložku apod. Pokud se vám výběr zdá složitý, můžete zakoupit celý komplet ve zvýhodněném balíčku, který už většinou obsahuje vše potřebné. Musíte ale počítat s tím, že sada je pevně daná a pokud byste chtěli změnit tlačítko, musíte ho koupit samostatně ještě navíc.

Údržba závěsného WC

Údržba závěsné varianty klozetu je jednodušší oproti kombi klozetu. Pod závěsným WC pohodlně a rychle vytřete podlahu a nemusíte se ničím omezovat. Navíc nádržka je skryta pod zdí, takže utírání od prachu také odpadá. Pokud si koupíte klozet se splachováním Rimless, Rimflow apod. můžete se těšit na pohodlnou údržbu mísy. Díky tomuto splachování bez splachovacího klasického kruhu dochází k rovnoměrnému spláchnutí celé mísy. Tato technologie nemá žádné záhyby apod. pod kterými by se držely nečistoty aj.