Cyklistika je jedním ze sportovních koníčků, které nepodléhají módním vlnám. Na kole se učili jezdit naši rodiče, naučili to nás a stejně tak to i my učíme své děti. Kolo je také nejčastějším dárkem malých školáků a předškoláků. Ačkoliv mu na paty šlape tablet nebo telefon, naštěstí stále existuje mnoho rodičů, kteří své děti vedou ke fyzické aktivitě a většinu to dětí to baví více než vysedávání doma u pc. Pokud se rozhodnete koupit sobě nebo svému potomkovi nové kolo, víte, podle jakých kritérií se řídit? Na trhu existuje obrovské množství jízdních kol, ale když chcete vsadit na kvalitu, dlouhověkost a bezpečnost, vsaďte na česká jízdní kola Author. Jejich velmi široká nabídka kvalitních jízdních kol uspokojí každého cyklistu – začátečníky i pokročilé, malé i velké, muže i ženy.

Prioritní je velikost rámu

Firma Author nabízí kola již pro ty nejmenší. Dětská kola vybírejte podle velikosti rámu, který odpovídá věku a výšce dítěte. Pro ženy výrobce nabízí kola s kratším rámem, který lépe sedí jejich anatomii.

Kam budete na kole jezdit?

Při koupi nového kola si ujasněte, kam budete na kole jezdit. Budete ho používat do terénu nebo jen ne cestu do práce po silnici? Hodláte jezdit každý den nebo jen rekreačně? Jízdní kola se dělí na silniční, horská a krosová a každému cyklistovi vyhovuje jiné.

Horská kola

Horská kola – MTB – patří mezi nejprodávanější kola u nás. Jejich všestranné použití vyhovuje mnoha příležitostným i pravidelným cyklistům. Horská kola matou názvem, že se hodí dobře pouze do terénu a na hladké asfaltce se vám bude špatně jezdit. To je však omyl. Horské kolo užijete bez problémů na silnici i v terénu. Pokud si hodláte koupit pouze jedno kolo, s horským jistě neprohloupíte.

Silniční kola

Výhodou silničních kol je jejich nízká váha, tím se zvyšuje také jejich rychlost. Pokud vás více než terén láká rychlost, volte silniční kolo. Před jejich koupí však zvažte, zda chcete opravdu k jízdě využívat jen silnice. V terénu si takové kolo rychle zničíte.

Krosová a trekingová kola

Krosová kola jsou něco mezi horským a silničním kolem. Rámem připomínají horská kola, ale mají jemnější pláště. Kola jsou ideální na cyklostezky a lesní cesty.