Žádný jiný materiál nedokáže v bytě či kanceláři navodit tak příjemný dojem útulnosti, jako dřevo. Je to přírodní materiál vyzařující pozitivní energii načerpanou z přírody. Na obložení stěn můžete zvolit několik druhů dřevěných obkladů. Pokud si vyberete obkladové panely STEPWOOD, nebudete k jejich montáži potřebovat ani odborníka, protože montáž je velice jednoduchá. Kouzlo tohoto obkladu spočívá ve spojení přirozené krásy dřeva a zajímavého designu.

Co je Stepwood

Od ostatních dřevěných obkladů se liší především tím, že je jedná o panely, čili desky, na kterých jsou jednotlivé obklady již nalepeny. Podobně jako třeba plovoucí podlaha nebo palubky má každá deska po obvodu drážku sloužící k jednoduché montáži pomocí Stepwood montážního příslušenství. Panely jsou vyrobeny z dřevěných lamel různé tloušťky a šířky, čímž se v konečném výsledku dosáhne výjimečné 3D optiky. Tento efekt ještě více zvýrazňuje přírodní charakter dřevěného obkladu Stepwood.

Další přednosti

Dřevěný obklad Stepwood má také pozitivní vliv na zdraví, jelikož se jedná o přírodní materiál. Dokonce bylo zjištěno a potvrzeno, že v místnosti obložené dřevem se výrazně sníží hladina stresu. Členům domácnosti nebo pracovníkům v kanceláři, jejíž stěny jsou obloženy dřevem, se zklidní srdeční puls, protože vzduch zde obsahuje více záporných iontů působících na srdeční rytmus. Další vědecky ověřenou skutečností je, že bakterie odumírají rychleji na dřevu než na jiných hmotách.

Parametry obkladových panelů Stepwood

Použité dřevo vyniká vysokou kvalitou, ať už se jedná o dub, buk, ořech nebo smrk. Všechny tyto dřeviny se na výrobu obkladů Stepwood používají v různých variantách. Například dub se upravuje broušením, kartáčováním nebo vápněním a podobné úpravy se provádějí i u ostatních dřevin. Firma Drdlík nabízí všechny obklady Stepwood buď lakované nebo bez jakékoliv povrchové úpravy. Rozměry desek jsou 1250 mm délka, 219 mm šířka a 29 mm tloušťka.

Možnosti využití

Obklady Stepwood jsou vhodné nejen do domácích interiérů, ale i do komerčních prostor, restaurací, barů, kluboven a dalších. Desky jsou vhodné i pro obkládání prodejních a kuchyňských pultů nebo třeba jen určitých míst nebo zákoutí v místnosti. Samotné upevňování desek se provádí s ohledem na příslušný podklad, kterým může být nejen stěna, ale i strop či jiná plocha. Desky se na podklad buď lepí, nebo se upevňují pomocí spon na vyrovnávací montážní lišty.