Začínáte podnikat a nemáte dostatečné prostory na zřízení své vlastní provozovny a v garáži se vám prodávat své zboží nechce? Potom pro vás bude vhodným řešením založit si internetový obchod. Prodávat přes internet pomocí eshopu je dnes již běžná, a mezi lidmi stále oblíbenější, věc. Pokud si tedy nevíte rady, kde a čím začít, poradíme vám, jak na to. Existuje například velmi elegantní řešení pro internetový obchod pod názvem Prestashop.

Výhody Prestashopu

Správa Prestashopu je velmi intuitivní se snadno ovladatelným administračním panelem. To uvítají především úplní začátečníci. Pro pokročilejší nebo náročnější řešení můžete oslovit specializované firmy, které vám za přijatelné ceny nabídnou tvorbu eshopu Prestashop.

I když je tato aplikace celosvětově velmi oblíbená a používaná převážně v anglickém jazyce, existuje také technická podpora v jazyce českém, protože i u nás je velmi rozšířená.

Pro instalaci a úpravy existuje systém šablon, jež umožňuje a usnadňuje upravit grafiku aplikace na míru jednotlivých uživatelů. V případě náročnějších úprav lze použít odbornou firmu.

Prestashop má v sobě zabudované velké množství funkcí a ty základní určitě budou stačit pro úplné začátečníky nebo středně pokročilé majitele internetových obchodů. Funkce lze téměř neomezeně rozšiřovat.

Nástroj pro eshopy Prestashop je velmi oblíbený a když si práci s ním vyzkoušíte, jistě se zalíbí i vám.

Co vás může zaskočit?

Jeho částečnou nepřehlednost způsobují záplaty, které programátoři vydávají i dvakrát za měsíc. Pro jejich aktualizaci jsou potřebné i určité znalosti. Automatická aktualizace těchto záplat není zatím dostupná.

Další poměrně velkou nevýhodou je fakt, že některé funkcionality jsou zpoplatněny. Proto je zapotřebí zvážit, kterou funkcionalitu nutně potřebujete a bez které se obejdete.

Posledním omezením Prestashopu je jeho rozšiřitelnost. U hodně velkých internetových obchodů můžeme narazit na znemožnění jeho dalšího rozšiřování. Pokud však spolupracujete s odborníky z 1presta.cz, nemusíte se ničeho obávat.