K největším symbolům Vánoc neodmyslitelně patří vánoční stromeček. Dáváme si pod něj dárky a představuje hlavní solitér těchto nejkrásnějších svátků. Jeho zdobení je určitým rituálem, u kterého se schází celá rodina. Za zvuku koled na něj věšíme baňky a další ozdoby. Někdo tento slavnostní akt nechává až na Štědrý den, jiní si tyto chvíle užívají o pár dní dříve, aby si stromeček v domácnosti užili, co nejdéle.

V jakém stylu bude váš letošní vánoční stromeček? Budete jej jako každou sezónu zdobit stejně nebo chystáte změnu? A co barva? Jaká vás uchvátila pro tento rok? Neuvažujete náhodou, že byste pořídili nové ozdoby a alespoň částečně provedli změnu? Bez ohledu na to, zda bude mít strom umělý, živý, malý, velký či v plastovém květináči, s tím, že jej pak zasadíte na zahrádku, připravili jsme pro vás několik tipů na dekorace, které můžete přidat právě na vánoční stromeček a dodat mu tak nový, svěží, originální a moderní nádech.

Po jakých dekoracích letošní Vánoce sáhnout?

Ozdob na vánoční stromeček je k dostání nespočet. Kromě baněk, bez kterých by nebyla tato vánoční dekorace to pravé, lze využít různé závěsné ozdoby, řetězy, girlandy a chybět by nemělo ani vánoční osvětlení. A protože jsme vám chtěli usnadnit práci, nemusíte nic hledat. Našli jsme několik opravdu krásných kousků, které jistě stojí za to zmínit. Takže se inspirujte a proměňte tyto řádky v realitu.

Originální baňky v ledovém duchu

Základem každého vánočního stromečku jsou baňky. Někteří z nás mají doma druhy, které si předávají z generace na generaci a k takovým ozdobám pak mají citový vztah. Tyhle kousky zde mají své čestné místo, ale doplnit je můžete o nové varianty. Baňky seženete v různých tvarech a pestré škále barev. Nicméně je potřeba sladit stávající ozdoby s těmi novými. Nás oslovilo pojetí, které je velice neutrální, jemné, decentní, a proto se bude hodit na každý vánoční stromeček. Skleněné koule v průhledném nebo stříbrném provedení s originálním posypem evokuje led. Baňky vypadají jako zmrzlé, ojíněné, což jim dodává netradiční a zajímavý ráz.

Dřevěné ozdoby s romantickým nádechem

Dřevo patří k tradičním materiálům Vánoc a má spoustu příznivců. Patříte mezi ně a ladíte stromeček do přírodního stylu? Dřevěné vánoční dekorace by na něm neměly chybět. Vybrali jsme záměrně varianty ve tvaru srdíčka, díky kterým bude stromeček ještě hřejivější. Získá romantický nádech, bude z něj sálat teplo a útulno. A protože jsou Vánoce o lásce, symbol lásky v podobě srdíček zde jistě patří.

Kovové ozdoby jsou nadčasové

Své kouzlo mají bezesporu i kovové vánoční dekorace, jež se hodí převážně do moderně laděných interiérů. Tento materiál má své nesporné výhody, mezi něž se řadí trvanlivost. Tyto ozdoby jsou v podstatě nezničitelné. Když k tomu přidáte neutrální motivy, budou nadčasové a můžete je používat navěky. Investice do takových ozdob se určitě vyplatí. Skvělou volbou mohou být andílci. Ti jsou oblíbení napříč generacemi a dodají stromečku duchovní ráz. Nic nezkazíte také typickými symboly Vánoc, jaká jsou srdíčka, stromečky a hvězdičky. Provedení se severským motivem v bílé barvě s měděným, stříbrným nebo zlatým reliéfem dokonale vyniknou v zelených větvičkách.

Plastové ozdoby v luxusním designu

Možná se mezi vámi najdou takoví, co se řadí k odpůrcům plastových baněk. Nicméně dekorace z plastu mohou mít opravdu jedinečné kouzlo a ničím je nenahradíte. Na mysli máme naprosto nádherné průhledné vločky s glitry. Evokují sníh, led, zkrátka zimní čas. V záři světýlek se budou dokonale odrážet a třpytit. S těmito ozdobami bude váš stromeček jednoznačně perfektní a luxusní.

Jak se líbí námi vybrané ozdoby? Chcete si je pořídit a vidět toho mnohem více? Pak stačí navštívit e-shop www.harasim.info, kde najdete širokou nabídku vánočních dekorací. Jedná se o velkoobchod, takže po registraci na IČO zde můžete nakupovat za velkoobchodní ceny. Ale v případě, že nepodnikáte, vůbec nevadí. Tady mohou objednávat všichni, aniž byste se registrovali.