Na trhu s vycházkovou i pracovní obuví se v posledních letech stále více prosazuje firma REPA cz. Není náhodou, že je to právě Zlínsko, kde tato firma úspěšně navazuje na baťovskou tradici. Současný sortiment tvoří obuv pro každou příležitost, a to jak pro dospělé, tak pro děti. Zákazníci si mohou vybírat boty pro běžné chození, turistiku, sportování, volnočasové aktivity, ale i pro různé pracovní činnosti. Firma dodává na trh i kvalitní ochranné pracovní pomůcky pro různé řemeslníky.

Vlastnosti obuvi Prestige

Technologie výroby je zaměřena jednak na obuv s lepenou podešví, a jednak obuv s přímým nástřikem podešve. Současným hlavním výrobním artiklem je obuv Prestige, která se vyznačuje nadstandardní kvalitou. Té je dosahováno především díky poctivé řemeslné práci všech zaměstnanců firmy, kteří jsou na svou značku pyšní a váží si odkazu Tomáše Bati. Boty Prestige jsou vyráběny v různých variantách, takže si lze vybrat obuv vhodnou k běžnému chození, pro práci i sport a jiné aktivity. Vedle těchto běžných bot nechybí v produkci ani pánské holinky určené pro profese, jejichž činnost je spojena s mokrým prostředím, ale oblíbili si je i běžní spotřebitelé.

Konkrétní ukázky výrobků

Jednotlivé druhy obuvi Prestige se liší nejen podle účelu používání, ale i podle ročních období. Firma vyrábí boty nízké i kotníčkové. Hlavním znakem obuvi a cílem výrobce je maximální pohodlnost a vysoký komfort při jejím nošení. Například zimní celokoženková obuv prestige je vybavena teplou podšívkou a vyndavací stélkou, aby bylo usnadněno její vysoušení. Proti vlhkosti je povrch zimní obuvi opatřen hydrofobní úpravou. Nechybí ani potřebné reflexní bezpečnostní prvky, kterou jsou důležité zejména u dětské nebo pracovní obuvi.

Ochranné pracovní pomůcky

Nejrůznější řemeslníci se mohou spolehnout na ochranné pracovní pomůcky, které mají ve výrobě firmy REPA dlouhou tradici. Hlavním účelem těchto pomůcek je zajištění ochrany před pracovním úrazem, nebo alespoň zmírnění jeho následků u každého pracovníka. Současně ale musí mít každý řemeslník nebo domácí kutil příjemný pocit pohodlnosti a volnosti při jeho nošení. Platí to jak pro zástěry, rukávníky a kamaše pro svářeče, tak pro nákoleníky, podložky, brašny, zápěstní řemínky a další pomůcky. Na přání zákazníka je firma schopna vyrobit i jiné speciální pomůcky z přírodní usně.