Pro někoho může být překvapivým tvrzení, že v ložnici strávíme třetinu života. Proto bychom měli vybavení do ložnice věnovat patřičnou pozornost. Ložnice ovšem není pouze místností určenou ke spaní.

Chloubou každé hospodyňky je krásně a vkusně zařízená ložnice. Při zařizování ložnice bychom se tedy neměli věnovat pouze praktické stránce. Samozřejmostí jsou dnes například zdravé matrace. Stejnou pozornost si však zaslouží i záclony či závěsy, povlečení, přehozy, dečky a další doplňky.

Povlečení

U povlečení a ložního prádla vůbec je dnes široký výběr materiálů, barev a vzorů. K nejoblíbenějším patří povlečení bavlněné, krepové nebo mikroplyšové. Praktické a vzhledově velice působivé jsou ložní soupravy, které dokáží vykouzlit v ložnici příjemnou a útulnou atmosféru. Díky sezónním slevám si můžete pořídit zcela nové a kvalitní ložní soupravy z bavlny za mimořádně nízké ceny. Ve většině případů se ložní soupravy prodávají v rozměru 140×200 cm. Bavlna je zárukou, že povlečení je na pohled velmi krásné, příjemné a jemné na omak a k jeho přednostem patří maximální prodyšnost. Aby jeho životnost byla co nejdelší, doporučuje se prát bavlněné povlečení při 40°C v pracích prostředcích určených na jemné a barevné prádlo. Sada obsahuje standardně 1x povlečení na přikrývku a 1x polštář. Vkusným doplňkem do ložnice je dekorační polštář ve tvaru donutu, který si můžete koupit ve stejném barevném provedení jako ložní povlečení.

Povlečení na zimu

Pro chladné zimní noci je dobré si do ložnice pořídit nějaké teplé povlečení. Vaše představy dokonale splní mikroplyšové povlečení. Materiál, který je 100% mikrovlákno/polyester, je příjemně hřejivý a pohodlný. Povlečení z mikroplyše se prodává v klasickém rozměru 140×200 cm a s praktickým zapínáním na zip, což zjednodušuje povlékání.

Anatomické polštáře

Kromě zdravých anatomických matrací si můžete pořídit i anatomické polštáře. Jejich výhodou je tvarování, které se dokonale přizpůsobí tvaru vaší hlavy a krku. Proto je ideální zejména pro lidi, kteří spí na zádech nebo na boku. Optimální je i rozměr 30×50 cm. Anatomický polštář stejně jako ostatní vybavení do ložnice nabízí e-shop Bavlissimo a pokud se zde zaregistrujete, budete nakupovat mnohem snadněji a rychleji.