Je to možná neuvěřitelné, ale v posteli strávíme třetinu života. Jednu třetinu dne trávíme zpravidla v zaměstnání, druhou využíváme k volnočasovým aktivitám, odpočinku a jiným činnostem, no a poslední třetina dne patří spánku v posteli. Aby spánek byl zdravý, vydatný a ničím nerušený, je k tomu potřeba nejen správná matrace a kvalitní ložní prádlo i povlečení, ale především správná postel.

Do menšího bytu je ideální jednolůžková postel, zvláště má-li úložný prostor, do kterého lze uschovat nejrůznější věci. Běžné domácnosti pak dávají přednost manželským postelím.

Typy postelí

Pestrý sortiment umožňuje, aby si každý mohl vybrat postel podle svých potřeb a představ. Na výběr jsou jednolůžka i dvoulůžka, klasické jsou postele z masivu, dalším typem jsou postele z lamina nebo z eko-kůže. Praktický je u postele úložný prostor určený pro uskladnění lůžkovin, sezónního ošacení nebo čehokoliv jiného, pro co není v bytě dostatečný prostor.

Čalouněné postele

K nejoblíbenějšímu vybavení ložnice patří čalouněné postele. Jejich hlavní devizou je možnost zvolit potah ladící s celkovým vzhledem ložnice a odpovídající vkusu a představám majitelů. Čalouněná postel prostě splňuje požadavky na krásnou a útulnou ložnici. Na výběr jsou čalouněné postele s úložným prostorem i bez něho. Rovněž pestrá paleta materiálů čalounění, jejich barev a odstínů je příležitostí, aby čalouněná postel dokonale splňovala představy majitelů a pasovala do jejich ložnice.

Patrové postele

Tento typ postelí má jako hlavní účel úsporu místa. Patrové postele se skvěle hodí zejména do menších prostor a nejvíce se používají v dětských pokojích. Patrová postel nemusí sloužit jen ke spaní, ale pod některými typy nejdete místo například pro stůl či dětský stoleček s židličkami. Dětem tak může přes den sloužit k psaní domácích úkolů, kreslení či jiným hrám. Dalším typem jsou patrové postele, které lze rozdělit na dvě samostatná lůžka. Nejrůznější typy patrových postelí, ale i postelí čalouněných a dalších, najdete v nabídce e-shopu Dona-shop.cz.