Každý, kdo někdy ztratil práci, potvrdí, že se jedná o dost stresovou situaci. Zvláště pokud člověk výpověď od zaměstnavatele nečekal a nemá ani představu, kde by mohl znovu nastoupit do pracovního poměru. Pokud nemůže člověk sehnat zaměstnání odpovídající jeho kvalifikaci a představám o výši platu a dalších podmínkách, projeví se to v mnoha případech na jeho psychice.

Zásadní podmínkou je, aby se doba bez zaměstnání příliš neprodlužovala. Nezaměstnanost negativně ovlivňuje nejen psychiku dané osoby, ale i jeho rodiny a také její finanční rozpočet. Proto je důležité být aktivní a využívat všech možností, jak co nejrychleji najít novou práci. Nejčastější variantou je nabídka pracovních míst na úřadu práce. Pak jsou to inzeráty zaměstnavatelů v tisku či na reklamních poutačích apd. Také se může vyplatit poptat se mezi svými známými.

Pracovní portál

Přehled pracovních míst ovšem můžete dostávat i na svou e-mailovou adresu v domácím počítači. Je to jedinečná služba, která je zdarma a v pohodlí svého domova si můžete vybírat mezi konkrétními nabídkami pracovních míst. Pracovní portál můžete plně využívat ihned poté, co na webových stránkách vyplníte stručný formulář a odešlete svou e-mailovou adresu. Na tu vám pak bude pravidelně zasílán přehled pracovních nabídek týkajících se nejen hlavního pracovního poměru, ale je zde i nabídka práce na zkrácený úvazek nebo nabídka krátkodobých brigád. Jednotlivé pracovní nabídky obsahují nejen název pracovního místa, ale také místo výkonu práce a výši nabízeného platu. Rovněž je zde uvedeno datum, kdy byla nabídka na portál umístěna.

Co pracovní portál nabízí?

Především si hledání nového zaměstnání můžete urychlit a usnadnit tím, že v portálu zvolíte konkrétní kraj a okres, který vás zajímá. Jednak si budete moci vybírat mezi nabídkami týkajícími se okresu, ve kterém bydlíte, a jednak vám budou přicházet nabídky z příslušné lokality, nebo se vám přímo ozve některý ze zaměstnavatelů, který hledá nové zaměstnance právě v dané lokalitě.