Každá nemovitost či pozemek by měla být chráněna vhodným oplocením. Záleží na celkovém rázu pozemku a vašich požadavcích na dané oplocení, které bude ideální právě pro vás. Oplocení pozemku je velmi důležité, nejenže váš pozemek chrání před cizími návštěvníky, ale lze ho využít i jako prvek, který zútulňuje, pokud ho například necháte porůst psím vínem.

Výběr plotu

Při výběru oplocení máte na výběr z pestré palety produktů. Myslet však musíte na vše potřebné, tedy pletivo, sloupky a vzpěry, brány a branky, doplňky a příslušenství. Vybrat plot nemusí být jednoduché, pokud nemáte výslednou představu, které byste se měli držet. Vybrat si můžete z plastových plotů, plotů z profilovaného plechu či klasického pletiva. I pletivo si můžete vybrat v různém provedení. Nejprodávanějším je klasické čtyřhranné plotové pletivo. Ideálním místem na nákup je Amstor.cz, v nabídce zde najdete i pletiva poplastovaná, pozinkovaná s napínacím drátem či bez něj. Nechybí ani svařované a okrasné pletivo zelené barvy.

Ráz pozemku

Vždy vybírejte oplocení pozemku podle celkového rázu nemovitosti, průmyslových či administrativních budov. Skvělé je, že plot můžete také nechat porůst popínavými rostlinami, které vytvoří větší soukromí a zútulní daný pozemek. Nezapomínejte ani na praktičnost a volte plot, který bude kvalitní, s dlouhou životností a minimální údržbou. K plotu nesmí chybět ani brány a branky. Plotová branka je tím, co vaši hosté uvidí jako první. Zahradní branky mohou být jednokřídlé či dvoukřídlé s různou výškou od 100 cm do 200 cm. Výplní může být klasické pletivo, svařovaná síť či plotový panel. Důležité je najít i spolehlivou firmu, která provádí veškeré činnosti spojené s realizací plotů a oplocení pozemků, montáže, opravy a stavby plotů na klíč. Vybírejte si také firmu, která používá nejmodernější technologie a postupy.