Pokud máte doma rozeného tuláka a pravidelně ho hledáte po celém městě, udělejte tomuto „nahánění“ jednou pro vždy konec. Řešení máte na dosah ruky – zvažte nákup GPS obojků pro psy. Tak budete mít o svém mazlíčkovi neustálý přehled a pokud se zase vydá „na zkušenou“, vy už můžete jít večer na jistotu a v pořádku ho dopravit do jeho psí boudičky.

Co to jsou GPS obojky

GPS obojek pro psy? To slyším poprvé!“, řekla by většina chovatelů. Tento obojek je určen hlavně pro chovatele zvířat, které se pohybují dál od domova či na velkém pozemku a v náročném terénu. Obojek v takovém případě dokáže přesně lokalizovat polohu zvířete a vám ušetří noční jízdu městem, zoufalé volání vašeho psa a natahování uší, jestli náhodou někde v dáli neuslyšíte jeho štěkot.

Jak takový obojek funguje?

Jeho funkčnost je založena na moderní GPS technologii, která se objevuje stejně tak v mobilních telefonech a v navigacích. Monitoring pohybu vašeho čtyřnohého miláčka probíhá v rámci komunikace mezi základovou stanicí a sledovacím obojkem. Jsou samozřejmě i moderní typy obojků, které dokáží komunikovat s mobilním telefonem samotného majitele, takže hned, jak se pejsek vzdálí od domu, bude mít tuto informaci v mobilu.

Základní režimy

Domácí režim – má dosah cca 50 – 80 metrů a je určen hlavně pro lokalizaci psíka v domácím prostředí.

Potulkový režim – obojek se dokáže sám přepnout do režimu, který monitoruje pohyb psa až několik kilometrů daleko. Takže v okamžiku, kdy se pejsek vzdálí od svého pelíšku, majiteli hned zapípá příchozí SMS o jeho poloze.

Sledovací režim – tento režim dokáže sledovat pohyb psa dokonce po celé republice. Dá se nastavit přímo na obojku nebo zasláním SMS zprávy.

Přestaňte se obávat o svého mazlíčka a buďte stále spolu. Za to přece investice do pořádného obojku stojí. Pokud máte svého pejska rádi, dejte i na to, aby mu nechyběly žádné důležité vitamíny pro psy.