Komu by se nelíbily krásně zářící fasády domů. Bohužel na ně působí kyselé deště, průmyslové exhalace, komínové saze, výfukové plyny automobilů, částečky polétavého prachu a další produkty moderní doby, které způsobují na fasádách špinavé šmouhy a nevzhledné tmavé skvrny.

Po několika letech tak ztratí i nová fasáda svůj čistý vzhled. K odstranění vzniklých nečistých nánosů nestačí pouhá voda, jelikož součástí nečistot na fasádě je také mastnota. Jediným způsobem, jak vrátit fasádě její původní lesk, je aplikace speciálních přípravků.

Práce pro specializovanou firmu

Na čištění fasád je nejlepší si objednat odborníky, kteří mají s touto činností zkušenosti a k dispozici nejen potřebné vybavení, ale především čistící prostředky. Takovou firmou je BIOTEC a.s., která se čištěním fasád zabývá od svého založení v roce 1992. Součástí čištění fasád je také prováděn preventivních ochranných nátěrů, které zabraňují opětovnému znečištění. Firma BIOTEC používá k čištěn fasád systém SCALP, který také prodává soukromým osobám i firmám.

Přednosti systému SCALP

Vedle účinného vyčištění jakékoliv fasády je systém SCALP výhodný tím, že jednou provedený nátěr tímto systémem se nemusí po čase obnovovat. Majitelé domů tak mohou ušetřit na nákladech za další a další nátěry, jejichž cena neustále roste, a které bez tohoto ošetření stejně po čase budou znečištěné, mastné a nevzhledné.

Čištění a údržba fasády tímto systémem je velice účinné. Ovšem systém SCALP lze použít i na jiné povrchy, než je pouze fasáda. Snadno, rychle a efektivně se s ním dá odstranit špína a nečistoty z cihel, betonu, teraca, keramiky nebo střešní krytiny. Pokud chcete odstranit špínu ze zídky, chodníku, terasy či jiného povrchu na vlastním pozemku vlastními silami, obdržte při nákupu systému SCALP od firmy Biotec pokyny pro správnou aplikaci, spočívající v nanesení, působení a nakonec spláchnutí pomocí wapky.