Surfing se řadí k nejstarším sportům, ač by se to možná na první pohled nezdálo. Už dlouhá staletí se těší velké oblibě a v poslední době se otevírají v této oblasti nové možnosti, díky kterým se surfing stává dostupnějším i pro obyvatele vnitrozemí. Přesně takovým případem je Česká republika.

Surfování ve vnitrozemí

I když nemáme přístup ani k moři, ani k oceánu, přesto u nás žije mnoho nadšenců surfování a dnes už si mohou přijít na své bez toho, aniž by museli cestovat do zahraničí. Stačí jen navštívit speciální surf arénu, která je speciálně technicky vybavena právě pro dokonalou simulaci surfování. Surf aréna je vlastně simulátorem pro surfování. Výhodou je, že nemusíte mít žádné předchozí znalosti ani speciální vybavení. V surf aréně vám bude zapůjčen jak neoprén, tak také surfovací deska, budete poučeni o bezpečnosti a seznámeni se základními pravidly. Návštěva surf arény se může stát příjemným oživením volnočasových aktivit.

Přežijete ve volné přírodě?

Jestliže vás lákají ještě odvážnější aktivity, pak si můžete vyzkoušet kurz přežití, během kterého se naučíte jak rozdělat oheň, obstarat si základní potraviny, vyzkoušet si schopnost orientace v prostoru a mnoho dalšího. Lidé všeobecně rádi zkouší nové zážitky, zejména takové, které se radikálně liší od aktivit každodenního života. Kurz přežití je právě jednou z nich. Ne každému se podaří, aby se jen tak dostal bez jakéhokoliv vybavení do volné přírody, přece jen jsme si zvykli na určitý komfort a i na víkendové akce neumíme odjet jen tak, minimálně bez kartáčku na zuby. Ale co kdyby jste se ocitli o samotě a museli jste přežít nějakou dobu v přírodě? Kurz přežití v přírodě nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet si takovouto situaci na nečisto. Přesto však nezapomínejte na to, že v případě nepřipravenosti se bude vaše psychika chovat zcela jinak než v momentě, kdy počítáte s tím, co vás čeká. Oba tyto zážitky jsou vhodné také jako forma dárku a najdete je na stránkách www.firmanazazitky.cz/tipy-na-darky/.