Mezi elegantní kousky pánského šatníku zajisté patří pánské kabáty a saka. V nabídce jich je velké množství. Liší se nejen střihem a použitým materiálem, ale i barvou a samozřejmě velikostí. Jak však vybrat ten správný kousek? Podívejte se na některé tipy.

Nakupujte na správném místě

Nákup elegantního oblečení je třeba nebrat na lehkou váhu. Ne každý kabát je pro vás vhodný a to samé platí i o saku. Jestliže nechcete šlápnout vedle, zvolte specializovaný obchod, který se na tento sortiment specializuje. Jedině tak budete mít jistotu širokého výběru, ale také kvalitních značek a správného střihu. Nenechte se omezovat výběrem v kamenných obchodech, dnes se tento sortiment nakupuje nejlépe online. Mezi nejlepší obchody v poměru cena/kvalita, patří Taxido.cz. Jedná se o specialistu na elegantní módu, kromě sak a kabátů si zde snadno vyberete také košile, kalhoty a celou řadu nezbytných doplňků.

Kabáty

Pánský kabát nevybíráte pouze na jednu sezónu. Proto je ideální pokud zvolíte jednoduchý vzhled a barvy spíše neutrální a tmavší. Kabát tak bude nadčasový a vydrží vám dlouhou dobu a to bez ohledu na módní změny.

  • Materiál kabátu

Ten hraje nejdůležitější roli a odvíjí se od něj doba, po kterou vám bude sloužit. Nejkvalitnější kabáty jsou vyrobeny z kašmíru nebo velbloudí srsti. Bohužel jsou drahé a ne každý si je může dovolit. Dobrou volbou je viskóza a v neposlední řadě vlna (ideálně merino).

  • Správný střih

Pokud zvolíte ten správný střih, kabát vám bude sedět a vy se v něm budete cítit dobře. Vyštíhlené kabáty jsou vhodné pro vyšší postavy, muži nižšího vzrůstu by měli sáhnout do nabídky kabátů tříčtvrtečních, máte – li nekonfekční postavu nebo jste zastánci klasiky, pro vás je vhodnou volbou kabát rovného střihu.

Saka

Pánské sako nemusí být nutně jen součástí obleku. V nabídce naleznete i volnočasová stylová saka, která skvěle doladí váš outfit.

Formální saka by měla kopírovat vaši postavu a vzhledem k tomu, že tvoří součást společenského oblečení, jsou elegance a design na prvním místě.

Co se délky týče, v módě jsou saka spíše kratší, ale pokud máte mohutnější postavu, volte raději sako delšího střihu, opticky tak prodlouží vaši postavu.

Sportovní saka se od těch formálních liší nejen střihem, ale i barevným provedením a individuálními detaily. Můžete je obléknout k džínám a košili či ke sportovnímu střihu kalhot. Jsou ideálním módním doplňkem pro volné chvíli či neformální schůzky s přáteli a známými. Dodávají elegantní vzhled a navozují uvolněnou atmosféru.