Bytový textil patří neodmyslitelně mezi tradiční bytové doplňky. Do bytového textilu patří nejen povlečení, potahy na polštáře, ubrusy nebo přehozy, ale také závěsy či záclony.

Záclony

Většina z nás se neobejde bez záclon. Záclony mají funkci nejen ozdobnou, ale poskytují i soukromí. V nabídce je celá řada různých materiálů i barevných variant. Jejich barevné provedení pomůže náš interiér zútulnit.

Záclony z organzy mají jemná vlákna, která jim propůjčují lehkost a splývavost. Organza patří mezi luxusní materiály a je vhodná do výstavnějších interiérů.

Pokud patříte mezi vyznavače čistého a jednoduchého stylu, potěší vás záclony hladké, které jsou ideálním doplňkem pro vzorované závěsy. V nabídce nalezneme celou řadu různých odstínů. Vybírat můžete na portálu nabytker.cz

Záclony určené pro obývací pokoj a kuchyň by měly být propustnější. Volte tedy odstíny bílé nebo světle krémové. Jestliže máte v obývacím pokoji vzorovanou sedačku, záclony vybírejte spíše jednodušší.

  • Dlouhé nebo krátké záclony?

Do obývacího pokoje a ložnice se hodí spíše záclony dlouhé. Místnosti dodají elegantní nádech. Do chodby a kuchyně volte záclony spíše kratší a rozhrnovací.

Závěsy

Závěsy patří nejen mezi zajímavý doplněk našeho bydlení, ale zároveň chrání naše soukromí. Při jejich výběru mějte na paměti, že by měly nejen barevně, ale i stylově ladit s interiérem. Ideální je, pokud seženete některé doplňky ve stejné barvě, jakou mají závěsy. Máte – li na sedací soupravě jako doplňky polštářky, můžou být jejich potahy vyrobeny ze stejné barvy či jejích odstínů.

Vrstvené závěsy částečně izolují hluk z ulice a v zimním období zabraňují únikům tepla.

Závěsy však nemusíte používat jen na okno, můžete jimi rozdělit i místnost. V ložnici si tak například můžete vytvořit převlékací prostor nebo oddělit postel od pracovního koutku.