Plány na letní dovolenou je potřeba si udělat už s předstihem. Pokud totiž začnete zájezd řešit včas, můžete i výrazně ušetřit. Období počátku nového roku je k tomu naprosto ideální. Co vás na trhu se zájezdy aktuálně čeká?

Jak na dovolené ušetřit

Začínají se objevovat tzv. first minute zájezdy. Ty vynikají hlavně svou nízkou cenou. Dovolená je pro řadu lidí něco, na co musejí celý rok opravdu poctivě šetřit, takže doslova počítají každou korunu. Dovolí-li vám tedy vaše zaměstnání si naplánovat volno s tak výrazným předstihem, určitě se zajišťováním dovolené v prvních termínech neváhejte. Navíc vybíráte z nejširší nabídky oproti last-minute pobytům, kdy víceméně dostáváte jen to, co ještě v daném termínu zbylo. Na výprodej zájezdů se tak nelze příliš spoléhat. Někdy se může i stát, že cena se na poslední chvíli naopak zvýší.

Druhou možnost představují slevy na pobyty. Ty se objevují nejen na dovolené zahraniční, ale i tuzemské. V případě, že vám tedy časové vytížení neumožní více volných dnů, není nic jednoduššího, než si pobyt zakoupit například jen na víkend.

K čemu jsou slevové kupony

V hojné míře se objevují na slevových portálech a rovněž ve formě speciálních kuponů. Ty mají výhodu v tom, že je zpravidla možné je uplatnit na větší počet produktů. Máte tak mnohem širší výběr zájezdů, ale současně ušetříte. Nabídka však bývá časově limitovaná.

Chcete získat přehled o aktuálních slevách? Právě pro vás vznikl web Megakupon.cz, který se věnuje právě slevovým kuponům. A jednou z nejoblíbenějších kategorií je zde právě i cestování. V nich najdete slevy na dovolenou od Invia.cz a desítek dalších oblíbených poskytovatelů.

Vybíráte romantickou dovolenou s partnerem nebo naopak hledáte ideální místo, na kterém si dost zábavy užijí nejen dospělí, ale také děti? S portálem Megakupon.cz určitě najdete tu pravou variantu. Všechny slevy jsou seřazené tak, abyste na první pohled viděli, kterého typu zájezdu se kupon týká, od které cestovní kanceláře a kolik ušetříte.