Franchisové koncepty podnikání v Čechách v posledních letech stále přibývají. Je ale velká mýlka, že všechny akcentují pouze gastronomii, občerstvení. Ano, je zde celá řada franchisových podniků pohybujících se v tomto oboru, ale není to samozřejmě jediná oblast, kde se u nás franchising úspěšně uplatňuje.

Naopak, úspěšných řešení i v jiných oborech je celá řada, stačí se rozhlédnout kolem sebe.

Nejde jenom o jídlo

Nejvíce vidět jsou ale koncepty, které nabízejí jídlo. Takové podniky jsou téměř na každém rohu, tvoří součást měst, narazíte na ně každou chvíli, a protože víte, že se jedná o franchisová řešení, vnímáte je v této oblasti nejvíc. Z toho pak někdy vzniká naprosto mylné přesvědčení, že franchising rovná se jídlo. Ne, tak tomu rozhodně není. I u nás v Čechách velice úspěšně funguje celá řada franchisových sítí, které nemají s jídlem vůbec nic společného. Nabízejí naprosto jiné výrobky a služby.

Přírodní kosmetika i originální móda

Jaké franchisové firmy se v naší republice úspěšně etablovaly a přitom nabízejí něco úplně jiného? Jde například o přírodní kosmetiku Yves Rocher. Z oblasti krášlení pak stojí za to třeba i nehtové přípravky Enii-Nails. Vězte ale, že pod vlajkou franchisingu se dá podnikat i v úplně jiných oblastech. Dánská móda Noa Noa sází na prodejny, které nabízejí naprosto originální trendy módní kousky. Kdo miluje módu, vyzná se v ní a touží v ní podnikat, je to pro něj skvělá příležitost.

Doučování i rychlé občerstvení

Není vám lhostejný stav školní výuky, vidíte její nedostatky a máte pocit, že právě v jejich odstraňování a doučování dětí je díra na trhu? Pak si můžete zjistit něco o T-College, doučování dětí, v němž můžete začít podnikat a ukázat všem, že to jde. Věříte, že rychlé občerstvení nemusí být nutně nezdravé a nekvalitní? Chcete světu dokázat, že to tak je? Potom je právě pro franchisový koncept rychlého občerstvení Boco, který vám nabídne svá křídla.