I když se to nemusí zdát, vzhled vašich kol velmi výrazně ovlivňuje celkový dojem z automobilu. Je skutečně velký rozdíl pokud vůz stojí na plechových kolech, nebo pokud mu dopřejete designově povedená alu kola, která mu přidají na dravosti a zajímavosti. To samé se však do říci i o pneumatikách, na kterých byste také neměli šetřit.

Proč se šetřit nevyplatí?

Pokud budete kupovat nové disky, lité či plechové, a dokonce i nové pneumatiky, vždy je lepší obrátit se na skutečného odborníka, který problematice rozumí. Lide se mnohdy snaží na kolech ušetřit, ale právě ty jsou tím posledním místem, kde by to měli dělat. Nehledejte nejlevnější nabídky podivných pneumatik. Čím kvalitnější pneumatika, tím více snížíte riziko defektu a tím možnou újmu na zdraví řidiče i celé posádky. Kola z nekvalitních materiálů se velmi rychle opotřebují, materiály se rychle prohnou a ušetřené peníze zbytečně vyhodíte ven oknem. Je proto lepší trochu si připlatit za skutečnou kvalitu, což platí pro disky i pneumatiky.

Kola dělají vůz!

Pokud chcete k novým pneumatikám přidat i zcela nová alu kola, pak vám doporučujeme nebát se internetových nabídek. Právě na internetu se vám otevírá obrovská paleta nejrůznějších druhů velikostí a designů a to většinou za poměrně slušnou cenu. Stačí si tak jen vybrat přesně jaká kola potřebujete, pro jaký typ vozidla, značku a popřípadě i přímo model. Poté jen vyplňte údaje o motorizaci vozu a informace o požadované velikosti ráfků.

Design je zcela na vás

Po tomto výběru se vám pak ukáže nabídka, kol, které přesně odpovídají vaším potřebám. Na vás pak tedy již jen bude rozhodnout se pro ten správný typ a design, který k vašemu vozu bude sedět co nejlépe. Tento stejný postup je platný i pro výběr nových pneumatik, kdy je stačí zadat, zda se má jednat o letní či zimní pneu a také o jaký profil a šířku byste měli zájem, a také na jaký ráfek budete pneumatiku usazovat. Nic víc. Je to hračka!