Blíží se narozeniny, svátek, výročí či jiný významný den, který je skvělou příležitostí, jak potěšit své blízké? Připravte jim netradiční překvapení v podobě výzdoby pokoje, vyrobeného dárku či připraveného koše s oblíbenými dobrotami. Záleží jen na vaší šikovnosti a tom, co vaše blízké potěší.

Pokoj plný balónků

Skvělým překvapením pro vaše milovaného, které mu rozbuší srdce a okouzlí, je balónkové nebe. Potřebovat budete dostatek balónků, které budou ladit v barvách, nafouknuté héliem. K nim přivažte delší provázky a na jejich konce navažte fotografie, které jste předtím proděrovali děrovačkou nebo je můžete k provázkům přicvaknout. Vznikne vám krásné balónkové nebe s fotografiemi, které vašemu blízkému připomenou dokonalé chvíle. Zabalit můžete k tomuto překvapení album, do kterého si může fotky následně uložit. Takovéto překvapení se hodí zvláště na výročí.

Pro muže

Co koupit mužům k výročí a k narozeninám? To je věčná záhada, nad kterou si ženy stále lámou hlavu. Ženu vždy potěší kytice nebo parfém. Proč muži nepřipravit domácí verzi mužské kytice. Vyrobte mu z doutníků, oblíbeného alkoholu a různých dobrot, pánskou kytici. Stačí do větší nádoby, skvěle se hodí nabarvený železný kbelík, na který napíšete Na zdraví!, připravit vše připravené. Pro příznivce zdravého stravování můžete to samé udělat s ovocem a zeleninou.

Pro prarodiče

Babička či děda mají narozeniny, co jim pořídit? Pokud prarodiče rádi čtou a milují svá vnoučata, vyrobte jim veselé záložky do knih. Stačí vyfotografovat vnoučata, která mají zvednuté ruce, jako když něco drží či chytají a legračně se tváří. Fotografii vytiskněte ve větším formátu, jako je velká záložka knihy, vystřihněte je a do rukou jim udělejte dírku, do té přivažte barevný provázek. Fotku můžete také podlepit čtvrtkou a veselá záložka, z kterou budou mít prarodiče obrovskou radost, je na světě.

Netradiční koláž

Každého potěší fotografie z cest, dovolené, které někomu věnujete v rámečku i albu. Vytvořit však můžete i netradiční koláž. Stačí z kartonu či překližky vyříznout iniciálu vašeho jména, například A, přetřít ho barvou a polepit fotografiemi zastupující krásné vzpomínky. Z iniciály se stane krásná dekorace, která je zároveň nositelem vzpomínek.

Záchranné krabičky a sklenice

Pokud se vám doma válí různé sklenice, které vypadají po umytí etikety stále pěkně, použijte je na výrobu dárku, podobně můžete použít i krabičky. Na sklenici či krabici nalepte štítek: Záchranná krabička pro maminku, tatínka či vašeho milého. Do krabičky či sklenice naskládejte vše, co má darovaný rád. Ať už je to sladká tyčinka, lízátko, zápalky, společná fotografie, náplast, žvýkačky, bloček a tužka, prostě vše, co je pro vaše blízké záchrannou v nudných chvílích, co je rozveselí a připomene, že je máte rádi.

Pro maminky

Pro své milované maminky zvolte dárky, které jim připomenou, aby nezapomínaly na dostatek odpočinku. Vyrobit můžete domácí šumivé bomby do koupele, směsi různých bylin s koupelovou solí, které vsypete do sklenice a dozdobíte sušenými květy, vonné olejíčky. Stačí do větší láhve nakrájet kůru z citrusů a zalít olejem, který si mohou přidávat do koupele. Ozdobit můžete dárky různými popisky, které potěší či rozesmějí.