S přicházejícím jarem volá po úklidu vše, na co se podíváme. Tam kde byl dříve sní, je nyní špína. A stejně jako bychom měli provést jarní úklid v našem domově, nesmíme zapomenout ani na naše tělo. Očista v podobě detoxikace je nejlepším způsobem, jak se připravit na příchod teplejšího počasí.

K detoxikaci je mnoha přírodních prostředků. Jedním z nich je i jablečný ocet. Ten je mimo jiné nápojem, jež přináší řadu příznivých účinků pro lidský organismus. Díky fermentaci obsahuje zdravé bakterie pro dosažení tělesné rovnováhy. Stačí jedna lžička denně a budete zdraví jako řípa.

 

Špatný cholesterol

S vysokým cholesterolem stoupá vyšší riziko mrtvice srdečního infarktu a onemocnění cévního systému. Jablečný ocet poskytuje podporu pro játra, u kterých stimuluje produkci žluče. Správné množství žluče v těle je potřebné především pro odbourávání cholesterolu z těla. 1 lžíce denně pomůže snížit hladinu cholesterolu v krvi a udržet zdravé játra.

Problémy se zažíváním

Bolest břicha je nepříjemnou komplikací trpící dlouhou řádku lidí. Chronické bolesti jsou nejčastěji důsledkem nerovnováhy bakterií v zažívacím traktu. Tyto bakterie jsou potřebné, jelikož pomáhají rozkládat potravu a zvyšují imunitu organismu.

1 polévková lžíce jablečného octa denně může pomoci eliminovat nadýmání, chronický průjem a plynatost. Nedávná studie navíc zjistila, že ocet dokáže bojovat i proti přenášení bakterií, a to jak v potravinách, tak v lidském těle

Vysoká hladina cukru

Diabetici bojující s vysokou hladinou cukru by měli být na pozoru, pokud se objeví potravina, která dokáže přirozeně odbourávat a zpracovávat cukr.

Krevní cukru může být vyšší bezprostředně po jídle. Tento výkyv způsobuje nepříjemné pocity v žaludku a nevolnost. Jablečný ocet vyrovnává a snižuje hladinu cukru v krvi. Může tak pomoci pacientům trpící diabetem, nebo osobám, které potřebují zvýšit svou energii.

Vysoký krevní tlak

Vysoký krevní tlak je problémem mnoha lidí. Žijeme ve světě plného stresu, který je doplněn rizikovými faktory jako je kouření, alkohol a nezdravá strava. S každým dalším zlozvykem a bodem v nezdravém životním stylu se raketově zvyšuje problém s krevním tlakem. Dlouhodobým důsledkem pak může být infarkt, mrtvice a jiné srdeční selhání.

Jablečný ocet může snižuje krevní tlak. Za touto vlastností stojí kyselina octová, která je v octu obsažena. Konzumací 1 polévkové lžíce denně tak doplníte klíčové minerály a zpomalíte degenerativní poruchy.

Zánět dutin

Sychravé počasí je spojeno s nachlazení a nachlazení se zánětem dutin neboli rýmou. Zabránit onemocnění můžete pouze v případě, máte-li silný obranný systém a nevystavujete-li se bakteriím a nepříznivým vlivům, které by onemocnění mohlo vyvolat. Pokud vás tato nepříjemná nemoc zasáhne, s jablečným octem dokážete zmírnit projevy. Látky v jablečném octu rozpouští hlen a uvolňují ucpané dutiny. Zároveň zabíjejí bakterie a mají antibiotické vlastnosti.

Jablečný ocet je výborným řešením při řešením mnoha problémů. Je vyroben z celosvětově oblíbeného ovoce a díky dvojité fermentaci může tělu poskytnout tolik výhod, jako málokterý přírodní produkt. Užívejte i vy denně lžíci jablečného octa ve sklenici čisté vody.