Kmín, česnek, trochu chilli koření a k tomu přidejte hromadu vajec a brambor. Zhruba takový je tento pokrm, který je ideální na brunch nebo lehkou večeři.

Počet porcí: 12 porcí

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení: 35 minut

Co budete potřebovat na zapečené brambory s pikantním kořením

  • 1 balení brambor (můžete použit i bramborové nugety)
  • 12 vajec
  • 1 šálek mléka
  • 1 ½ lžičky oregana
  • 1 ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky chilli
  • ¼ lžičky česnekového koření
  • 1 balíček strouhaného sýra
  • 1 balení rajčatové omáčky
  • 1 balení mléka nebo zakysané smetany

Jak na to

Předehřejte troubu na 220°C. Lehce vymažte pekáč, ve kterém budete zapékat brambory. Srovnejte nakrájené brambory na kolečka v misce.

Ve velké míse smíchejte vejce, mléko, oregano, kmín, chilli a česnek. Pomocí šlehače nebo metličky, ušlehejte konzistentní směs, kterou nalijete přes brambory.

Pečte zhruba 34 až 40 minut, než brambory změknou. Jakmile jsou brambory měkké, posypte brambory sýrem. Nechte péct další tři minuty. Poté vyndejte z trouby a brambory chvíli odložte stranou, aby vychladly. Na vrch nalijte omáčku a zakysanou smetanu s koriandrem. Můžete servírovat.