Hledáte způsob, jak si z běžně dostupných surovin připravit domácí suchý šampon na vlasy? Suché šampony, které pomáhají vašim vlasům zbavit se mastnoty vznikající u kořínků vlasů, obsahují mnoho přísad, které vám i životnímu prostředí mohou uškodit. Připravte si domácí suchý šampon na mastné vlasy, který si zvládnete vyrobit z běžně dostupných ingrediencí.

Suchý šampon

Kolikrát jste byli v takovém spěchu, že jste si nestačili umýt vlasy či jste byli někde, kde si je ani umýt nemůžete? Vaše vlasy byly po čase nevzhledně spláclé a mastné. Se suchým šamponem se tohoto obávat nemusíte, jelikož ho můžete použít kdekoliv a kdykoliv. V podstatě máte dvě volby, buď suchý šampon koupit ve vaší drogérii nebo si ho vyrobit spolu s námi z kukuřičného škrobu a esenciálních olejů.

Návod

  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu nebo kořenového škrobu
  • 2 lžíce kakaa nebo skořice (pro tmavší vlasy)
  • 2 kapky levandulového esenciálního oleje
  • 1 kapka silice z máty peprné

Smíchejte všechny přísady do malé misky a chraňte před vlhkostí s pomocí víčka. Pokud máte světlejší vlasy, nepřidávejte kakao a skořici. Směsí si posypte pokožku hlavy u vlasových kořínků a promněte konečky prstů. Můžete použít čistý štětec na pudr, abyste dostali směs ke kořenům. Pár minut nechte působit. Poté si z pokožky hlavy směs vyklepejte, vyčesejte hřeben, můžete použít i fén.

Jak suchý šampon funguje?

V podstatě suchý šampon pohltí přebytečnou mastnotu z vašich vlasů, vytváří na vlasech krásný svěží vzhled. Pomáhá k lepšímu vzhledu vašich vlasů, ať už jste kdekoliv, na festivalu, dovolené, kde není příliš čisté vody či doma ve spěchu. Zbavíte se nepříjemného pocitu mastných vlasů. Suchý šampon mohou používat muži, ženy i děti, zvláště pokud si nechcete mít vlasy každý den.

Složky v DIY suchém šamponu

Pokud máte tmavé vlasy, nesmí vám v doma vyrobeném šamponu chybět skořice či kakao, na světlé vlasy postačí škrob. Vybrat si můžete mezi kukuřičným škrobem či škrobem kořenovým, který je však pro vaše vlasy přívětivější. Esenciální oleje jsou použity nejen proto, že přináší vašim vlasům a pokožce hlavy příznivé účinky, ale mají antimikrobiální a antioxidační vlastnosti. Silice z máty peprné skvěle povzbuzuje a stimuluje růst vlasových kořínků. Oleje jsou antiseptické a zabraňují tvorbě lupů.