Zdobení interiéru a používání dekorací vytváří z domova příjemné a útulné prostředí. Je však snadné ztratit se a vytvářet spíše chaotický a přeplněný prostor. Zde je 5 nejčastějších chyb při zdobení interiéru a jak se jim vyhnout.

1. Příliš mnoho barev

Příliš mnoho barev vytváří přeplněný a chaotický prostor. Použijte jeden nebo dva odstíny v kombinaci s neutrálními barvami. Díky tomu získá prostor uvolněný a provázaný vzhled. Ideální případ je neutrální stěny a barevné doplňky a nábytek, který dotvoří prostor.

2. Příliš mnoho polštářů

Příliš mnoho polštářů na pohovce nebo posteli vytváří neuspořádaný a chaotický vzhled. Vyhněte se velkému počtu polštářů a používejte maximálně dva na každém konci pohovky. Ideální počet, který skvěle doplní prostor.

3. Tlačení nábytku proti zdi

Aranžování nábytku proti stěnám bude v prostoru působit přeplněně a chaoticky. Řešení? Vytáhněte nábytek od stěn směrem ke středu místnosti. Díky tomu se vytvoří mezi jednotlivými kusy nábytku spojení, které krásně vyplní prostor.

4. Příliš mnoho dekorací na stole

Příliš mnoho dekorací na celé ploše stolu působí přeplácaně. Vytvořte omezený počet dekorací, které budete uskupovat vedle sebe. Používejte jen to, co máte skutečně rádi a je funkční. Například malá miska na uložení klíčů a slunečních brýlí je skvělé, ale všeho ostatního se zbavte. Vybírejte si takové dekorace, které skutečně potřebujete.

5. Náhodné rozmístění obrázků

Obrazy umístěné nahodilým způsobem působí chaoticky a oku to nelahodí. Vytvořte vzor nebo uskupení obrazů, které bude mít řád a jasná pravidla. Prostor získá okamžitě klidnější atmosféru, kterou oceníte.