Váš dům, či byt je mnohem více než budova, ve které žijete. Mělo by to být místo, kde rádi odpočíváte a relaxujete, a kde se cítíte dobře. Možná tento pocit stále nemáte a možná se cítíte, jak kdybyste nebyli ve svém. Je tedy potřeba udělat pár změn. My vám dnes přinášíme typy, které mohou pomoci k tomu, abyste se doma cítili velmi dobře a útulně.

Zaměřte se na okna

Pokud se stěhujete do nového domu, často tam narážíte na málo atraktivní žaluzie, či nelíbivé závěsy. Jedním z nejlepších způsobů, jak začít s budováním domova, je aplikovat právě na okna svůj vlastní osobitý styl. Vyberte si záclony dle vašeho vkusu a ozdobte jimi místnost.

Nezapomeňte na umění

S novým bydlením přichází na řadu další problém. Tím jsou holé zdi, které vytvářejí sterilní prostředí bez ohledu na to, jaká barva se v místnosti nachází. Zdi svého domova tedy zaplňte krásnými obrazy, nebo rámečky s fotkami, které budou připomínat nezapomenutelné zážitky.

Aroma

V bytě, či domě, který není naplněn příjemnou vůní, se nikdy nemůžete cítit jako doma. Dnes existuje mnoha způsobů, jak provonět celý byt. Vyberte si osvěžovač, vonné svíčky, které mimo to vykouzlí příjemnou atmosféru, aromalampu, či difuzér. Nezapomeňte také, že pečení sladkých pochoutek je dalším skvělým způsobem, jak zaplnit váš domov příjemnou vůní.

Polštáře, kam se podíváte

Pro zpříjemnění domova mohou dobře posloužit i polštáře. Polštářů není nikdy dost. Můžete jimi zaplnit jak postele, tak gauč, či křeslo, nebo lavice u postele, či oken. S polštáři bude váš byt lákat k odpočinku.

Proměňte šatník

Pokud je váš šatník přeplněn zbytečnými kousky, které stejně už neobléknete, či je vaše oblečení navěšeno na nevzhledných ramínkách, změňte to. Vyházejte všechny plastové a poničené ramínka, přeberte věci a zbavte si těch nepotřebných. Do šatníku můžete vložit mýdlo s vaší oblíbenou vůní, které šatník příjemně provoní.

Ať se to zelení

Ať se stěhujete do staršího domu, či do nové stavby, vždy je potřeba pořádně pročistit vzduch. Prvním způsobem, jak toho dosáhnout, je časté větrání, nebo elektrické čističky vzduchu. Dalším způsobem, který vám zlepší kvalitu ovzduší v bytě, jsou zelené rostliny. Palmy, či kaktusy, je jedno, jaký typ zeleně preferujete. Zelené rostliny doladí váš byt do dokonalosti, zároveň se zaslouží o čistější vzduch.

Změna klik

Toto se týká pouze lidí, kteří se nastěhují do staršího bytu. Může se stát, že místnosti a vstupní dveře jsou ozdobeny klikami, které jsou buď nevkusné, nebo skoro rozbité a oprýskané. Klika může hodně změnit vzhled domova, a proto je nejlepší se starých klik zbavit. Najděte takové, které budou dobře funkční a zároveň hezké.

Relaxace v koupelně

Neexistuje lepší odpočinek, než ve vaně plné bublinek, nebo v horké sprše. Je jedno, který typ preferujete, důležité je, abyste se v koupelně cítili dobře. Udržujte ji vždy čistou, odstraňte nevzhledné věci, nebo to, co vás rozčiluje. Zbavte se plísní a špatně odtékajících, či zapáchajících odpadů. V případě, že vám to prostor dovolí, můžete si místo zkrášlit malou čerstvou květinou na okně, nebo svíčkami.

Řezané květiny

I když se toto může zdát jako zbytečnost, zkuste si do nějaké místnosti umístit vázu s kyticí krásně barevných a voňavých květin. Uvidíte, že vám místnost neskutečně rozzáří a provoní.

Není potřeba dělat všechny změny najednou. Zkuste ty, které vám přijdou schůdné, nebo u kterých si myslíte, že ve vašem domě chybí. Uvidíte, že tyto malé triky, vykouzlí příjemný a útulný domov.