Válí se vám doma ve skříni kousky oblečení, které nenosíte jen proto, že vás už nebaví a máte pocit, že se k ničemu nehodí? Zkuste obnovit svůj šatník krokem, který nezahrnuje žádné kupování nového oblečení, ale změnu týkající se vašeho outfitu.

Buďte in

V každém věku se snažte být v obraze, co se týče módy. I starší kousky ve vašem šatníku se totiž po čase dají znovu použít. Jen si vzpomeňte na nesmrtelné lacláče či pletený svetr. Záleží jen na tom, jak své dosavadní kousky zkombinujete se zbytkem svého oblečení. Každý kus vašeho šatníku nemusí být značkový, ani extra moderní, jde o kombinace starších kousků a módních kusů, které budou ladit.

Buďte ležérní

Při oblékání myslete vždy na uměřenost a snažte se spíše o ležérní styl než o nucené změny, které budou nevkusné a přemrštěné. Dopřejte si vyvážený ležérní styl, ať je vám dvacet nebo šedesát.

Nebojte se netradičních kombinací

Neobávejte se ani nezvyklých kombinací, kterých jste se doposud báli, přece jen móda je součástí vašeho vyjádření a to, že se vkusně odvážete, může podpořit vaše sebevědomí.

Jednoduché změny

Přemýšlejte o tom, jak vaše oblečení kombinujete. Vezměte si obyčejný svetr, pokud ho budete mít v kombinaci se starými kalhotami, může to být hrůza. Pokud si svetr zastrčíte do moderních džínových kalhot a přidáte zajímavý pásek, může to být skvělá změna. A co byste měli ve svých outfitech změnit? Velkým hitem jsou trička zastrčená v džínách doplněná o pásek, džínové kraťasy, klobouky, kratší trička, která zvýrazňují pas a k tomu vyšší kalhoty. Nezapomínejte ani na módní doplňky jako jsou brýle s neprůhlednými skly, kožené náramky, zlaté prstýnky a chokery, které jsou velmi in. Nezapomínejte ani na vhodné kombinace barev, méně je někdy více. Velmi trendy je černá a bílá barva. Laďte se do jedné, maximálně tří barev. V jednoduchosti je krása.

Pravidelná očista šatníku

Každý rok na jaře si dopřejte šatní očistu. Vyndejte ze svého šatníku kousky oblečení, které jste neměli na sobě déle než rok. Některých se zbavte, některé vyhoďte a vaše oblíbené, které již nesedí, si schovejte. Móda se stále vrací zpět a kombinuje se nové se starým.