Je vaší oblíbenou částí dne moment, kdy se naložíte do horké vany a zapomenete na všechny starosti? V tom případě jsou pro vás to pravé šumivé bomby/koule do koupele. Oblíbí jí si je všichni, kteří milují koupání, zvláště pro děti jsou šumivé koule vhodné, jelikož jim z nudné koupele vytvoří barevnou zábavu. Naučte se spolu s námi vyrábět domácí šumivé koule. Přináší stejný efekt jako ty kupované a vyjdou vás mnohem levněji.

Co budete potřebovat?

  • 250 g jedlé sody
  • 125 g kyseliny citronové
  • 125 g soli do koupele
  • 125 g kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • voda

Doplňující ingredience:

  • potravinářské barvivo
  • vonné oleje
  • sušené bylinky a různé květy

Postup:

Všechny suché přísady smíchejte ve větší míse. Do suchých přísad přidejte i sušené bylinky či různé květy. Použít můžete sušenou levanduli, okvětní plátky růží, sušené fialky, sedmikrásky či bylinky, které uklidňují. Vyzkoušejte sušenou meduňku, heřmánek či tymián.

Přísady pečlivě promíchejte. V druhé misce si smíchejte mokré přísady tedy olivový olej (či kokosový), lžíci vody a vonné oleje. Zvolte si vaše oblíbené.

Následně přelévejte mokré přísady do suchých ingrediencí, ale velmi opatrně, aby vám voda nezačala reagovat s jedlou sodou a nepěnila. Smíchat je musíte opravdu velmi pomalu. Po smíchání je na čase přidat potravinářské barvivo. Lepší je zvolit to v tekuté barvě. Stačí jen pár kapek.

Konzistence směsi by měla být podobná jako konzistence namočeného písku. V ruce by se měla trochu drolit. Když se vám směs bude zdát příliš sypká, přidejte trochu oleje nebo s pomocí rozprašovače trochu vody do směsi. Vodu přidávejte velmi opatrně! Směs zamíchejte.

Nakonec směsí vyplňte připravené formy, které doma najdete, ať už jsou to silikonové formy na led či muffiny. Zvolte formičky, z kterých vám půjdou bomby dobře vyndat. Formičky lehce vymažte olejem a vsypte trochu bylinek, sušených květů či třpytek. Záleží jen na vás. Formičky naplňte směsí a vyčkejte.

Nyní počkejte přibližně 15 minut a vyklopte je. Následně se koupelové koule či jiné tvary nechávají dva dny vyschnout. Uchovávejte je v uzavřené sklenici, kam se k nim nedostane vlhkost.

Bomby do koupele používejte podle libosti. Jelikož obsahují přírodní oleje, nevysušují pokožku a přináší do vaší koupelny více zábavy. Vyrobte si nejrůznější šumivé tvary do koupele pro vás, pro vaše děti či jako originální dárek pro vaše milované. Přejeme příjemné koupání!