Sušené ovoce je skvělou pochoutkou, která může nahradit i slané lupínky. Ideální v případě, kdy držíte dietu nebo se snažíte mít zdravý životní styl. Ukážeme si, jak sušit ovoce bez sušičky.

Kdy se hodí sušené ovoce

Sušené ovoce se hodí po celý den. Obzvláště místo odpolední svačinky, kdy už do sebe nemůžete nasoukat tradiční jablko. Prostě si místo klasického jablka, dáte křupavé lupínky z ovoce. To samé můžete udělat i při sledování televize.

Níže pro vás máme připravený podrobný návod, který vás naučí sušit ovoce bez sušičky. Tak jdeme na to.

Co budete potřebovat:

  • Jablka
  • Jahody
  • Kiwi
  • 1 lžíci vody
  • 1 lžíci citronové šťávy

Jak na to:

Očistěte všechno ovoce a nakrájejte ho na tenké plátky. V našem případě používáme 2 jablka, 6 jahod a 2 kiwi. Pokud chcete skutečně tenké a pravidelné plátky, použijte kráječ, který vám s tím pomůže. Plátky kiwi namočte ve směsi vody a citrónové šťávy. Díky tomu zůstane kiwi krásně zelené i poté, co se usuší.

Rozehřejte troubu na 160°C. Připravte si plátky ovoce, které vyskládejte přímo na rošty trouby. Pokud jsou příliš velké mezery, použijte grilovací mřížku či jiný nástroj, který vám pomůže sušit ovoce z obou stran. V nejhorším případě použijte klasický plech. Ovoce nechte v troubě 1 hodinu a poté jej otočte. Sušte další hodinu a ještě jednou otočte. Opět sušte hodinu. Dohromady tedy 3 hodiny pomalého sušení.

Zkontrolujte ovoce, a pokud je ještě měkké, pečte dalších 30 až 60 minut. Tentokrát však s pootevřenými dvířky. Jakmile je ovoce podle vašich představ, vypněte troubu a nechte ji vychladnout i s ovocem uvnitř.

Užijte si sladké a zdravé křupání.