Důslednost

Lidé si často stanoví cíl, ale protože ho nezvládají, lehce se ho vzdávají. Ovšem budete-li důslední, cílů spíše dosáhnete a tedy i úspěchu.

Naslouchejte

Naslouchání je důležitá schopnost, která zabraňuje nedorozumění. Je to dovednost, která je důležitá pro všechny typy komunikace. Je potřebná jak v osobním životě, každodenních činnostech, v zaměstnání. Pokud budete pozorně druhým naslouchat, přinese vám to výhody nejen s partnerem a mezi přáteli, ale ocenění dosáhnete i v práci.

Starejte se o sebe

Tahle dovednost je jednou z nejtěžších vlastností, kterou ovládá jen málo lidí. Možná se divíte, že vám říkáme, abyste pomáhali a naslouchali a zároveň, abyste se starali sami o sebe. Ovšem je veliký rozdíl pomoci lidem, kteří o pomoc žádají a starat se o věci, které se vás vůbec netýkají. Často totiž zasahujeme do života druhých, protože cítíme, že děláme dobře. Pokud však nebudete řešit zbytečnosti, budete se cítit mnohem lépe a odlehčeni s větším prostorem sami pro sebe.

Klepy, klepy

Drby a klepy jsou věci, které ještě nikdy nikomu nepomohli. Pokud je často šíříte a vytváříte, měli byste se zamyslet na způsobem trávení svého času. Trápí-li vás, co o vás říkají ostatní, vykašlete se na to. Jen vy sami víte, jak vše reálně je. A jestli máte dost kuráže, můžete osoby, které tyto nepravdy vykládají, požádat, aby mluvili o něčem jiném.

Žijte přítomností

Žít přítomností je těžké. Mnozí z nás často analyzují minulost a říkají, co by rádi změnili, co by si přáli udělat a co říct. Ovšem tím, že se budeme minulostí zabývat, neznamená, že ji změníme. Co se stalo, stalo se. Hoďte minulost za hlavu a z chyb, které byste příště neudělali, se poučte.

Jiní zase přemýšlejí tolik nad budoucností, že si tím můžou zničit přítomnost. Přemýšlejí, jak to bude, co jim přinese následující krok a mezitím jim přítomný okamžik utíká mezi prsty.

Neřešte minulost, nezabývejte se budoucností a žijte přítomností.

Ovládejte své myšlenky

Zkoušeli jste někde nemyslet na nic? Prostě si sednout, zavřít oči a úplně si vyčistit hlavu? Jestli ano, tak vám gratulujeme, jelikož 90% populace neustále nad něčím přemýšlí. Je hrozně těžké tyto myšlenky nemít a ještě těžší nevytvářet si domněnky, které nejsou pravdivé. Zkuste proto myslet pouze věci, které je nutné vyřešit a pokud se domníváte, že se děje to a to, jednoduše zjistěte, jak se věci mají.

Mluvte

Strach z veřejného projevu je jeden příznak sociální fobie, kterou netrpí malé procento populace. Pokud i vy máte strach mluvit, především tedy s cizími lidmi, zkuste se trénovat a strach přemoci. Pěstujte sebedůvěru a otevřete se více světu. Naučíte-li se správně komunikovat s ostatními, vyřešíte snadněji mnoho problémů jak v práci, tak v osobním životě.

Není jednoduché tyto dovednosti ovládat. Máte-li některou z těchto vlastností darem od přírody, můžete si gratulovat a pracovat tvrději na těch ostatních. S těmito vlastnostmi bude váš život jednodušší a možná i šťastnější.

Zdroj