Výborné hranolky ze sladkých brambor jsou skvělou přílohou ale i hlavním jídlem. Vyzkoušejte tento skvělý recept, který zachutná celé vaší rodině.

Co potřebujete k hranolkům

K hranolkům potřebujete několik sladkých brambor, máslo a čerstvý česnek nebo sušené česnekové koření. Příprava je velmi snadná a rychlá. Zvládne ji každý a vše je hotovo během pár minut.

Jak vytvořit hranolky ze sladkých brambor

Připravte si několik sladkých brambor. Porci si určete podle potřeby, ale pro dva bohatě vystačí čtyři velké batáty. Nakrájejte batáty do tvaru klasické hranolky. Nakrájené hranolky osušte pomocí utěrky a rozprostřete na předem vymazaný plech. Na vymazání použijte máslo nebo olej.

Na ochucení hranolků si připravte změklé máslo, které promícháte s připraveným česnekem. Směsí potřete hranolky a dejte do předehřáté trouby na 180°C. Pečte do zlatova, zhruba 15-20 minut.

Hotové hranolky můžete posypat čerstvě nasekanou petrželku pro ještě lepší chuť.