Máme pro vás recept na jednu z nejpopulárnějších bramborových kaší. Ideální pro sváteční dny, kdy připravujete speciální pokrm nebo si dopřejte tyto chutné brambory jen tak.

Počet porcí: 12 porcí

Doba přípravy: 25 minut

Doba vaření: až 8 hodin

Co potřebujete na kaši s česnekem

  • 2 kg oloupaných a nakrájených brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 bobkový list
  • kuřecí vývar s pečeným česnekem
  • 1 šálek plnotučného mléka
  • ¼ šálku másla
  • sůl a pepř
  • bobkový list

Jak uvařit kaši

Do malého hrnce vložte brambory, česnek a bobkový list. Zalijte vývarem. Přikryjte a vařte na nízkou teplotu zhruba 6 až 8 hodin nebo na středně vysokou teplotu zhruba 4 hodiny.

Uvařené brambory sceďte a zbavte se bobkového listu. Rozmačkejte brambory na kaši. V menší pánvičce ohřejte mléko a máslo, až se vše rozpustí a spojí. Rozpuštěné máslo v mléce slijte na brambory a vše důkladně promíchejte. Nechte chvíli odstát a můžete podávat. Bramborovou kaši s česnekem můžete ozdobit bobkovým listem nebo pažitkou.