Dáte si sprchu a jste dokonale čistí. Jenže to už tolik neplatí o sprchovém koutu a dveřích. Máme pro vás několik tipů, které vám pomohou udržet koupelnu čistou a to i na těžko dostupných místech.

1) Zbavte se nahromaděné špíny

Na větší vrstvy špíny skvěle působí ocet smíchaný s přípravkem na mytí nádobí. Smíchejte přísady ve stejném poměru. Pokud je váš sprchový kout z kamene, mohl by jej ocet poškodit. Místo toho vyrobte směs tekutého mýdla a jedlé sody. Na odstranění usazenin potom použijte jemnější houbičku, která nepoškrábe dveře a ostatní příslušenství.

2) Multitask

Vyčistěte sprchový kout ještě dříve, než dokončíte svoji sprchu. Teplá voda dokáže uvolnit usazeniny a navíc si ušetříte práci s uklízením mimo sprchu. Použijte jemnou houbu a kvalitní čisticí prostředek na odstranění usazenin a vodního kamene. Než řeknete švec, máte vyčištěnou sprchu a navíc ušetřenou práci.

3) Síla citrónu

Krásně čisté sprchové dveře vyčistíte za pomoci citronu. Překrojte citron na polovinu a ponořte jednu polovinu do jedlé sody. Poté otřete dveře od sprchového koutku a kompletně je vyčistěte. Postup opakujte podle potřeby, než budou dveře čisté. Jakmile sklo bude kompletně čisté, použijte na dočištění čistou půlku citrónu.

4) Víceúčelové nástroje

Použijte zubní kartáček na čistění těžko dostupných míst. Hlavně kolem sprchových dveří se nachází spousta záhybů, které potřebují pozornost. Díky zubnímu kartáčku, který má jemné štětiny, se dostanete všude.

5) Prevence je klíčem

Prevence je klíčem k čisté koupelně. Po každém použití dobře očistěte sprchové dveře a vyvětrejte celou koupelnu. Díky tomu se nebude v koupelně tolik držet vlhkost a usazeniny půjdou lépe odstranit. Navíc omezíte i vzniku plísní.

6) Každodenní čistící roztok

Vytvořte si vlastnící čistící přípravek, který je vhodný k odstranění nečistot po každé sprše. Jediné co je potřeba udělat, je smíchat 1 šálek vody, ½ šálku octa, trochu mýdla a 10-20 kapek oblíbeného esenciálního oleje. Roztok nastříkejte na horní část dveří a nechte pomalu ztéct.