Lahodné zapečené nudle s hovězím masem jsou skvělé na oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který zvládnete vytvořit během pár chvil i po velmi náročném dni.

Počet porcí: 8 porcí

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 55 minut

Na zapečené nudle potřebujete

  • 3 šálky středně dlouhých nudlí
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 balení rajčatové omáčky
  • 1 lžíci bazalky
  • ½ lžíce cukru
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ½ šálek mléka
  • 1 balení zakysané smetany
  • 1 balení měkkého smetanového sýra
  • 1 balení nasekaného špenátu
  • 1 šálek strouhaného čedaru

Jak na přípravu

Připravte si zapékací misku, kterou vymažete máslem. Uvařte nudle dle návodu, sceďte je a dejte stranou. Ve větší pánvi osmažte hovězí a zbavte se přebytečného tuku. Smíchejte v pánvi rajskou omáčku, bazalku, cukr, česnek, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte odkryté zhruba 5 minut.

Ve středně velké misce promíchejte smetanu se sýrem. Poté přidejte mléko a cibuli. Do připravené zapékací misky vložte polovinu nudlí, polovinu masové směsi a sýrové směsi a všechen špenát. Vrchol zasypte masovou směsí a nudlemi. Misku přikryjte alobalem a vložte do trouby na 180°C a pečte 45 minut. Poté sundejte alobal, dolijte zbytek sýrové směsi, posypte strouhaným čedarem a pečte dalších deset minut. Misku vyndejte z trouby, nechte vychladnout a můžete podávat.