Klasické americké máslové sušenky si zamilujete. Jsou velmi jednoduché na přípravu a máte vše hotové za 30 minut. Tak jdeme na to.

Počet porcí: 12 až 16 sušenek

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 8 až 12 minut

Na přípravu sušenek potřebujete

  • 5 šálků proseté nebělené hladké mouky
  • 2 lžíce sody na pečení
  • 1 polévková lžíce soli
  • ½ šálku másla
  • 2 šálky chlazeného podmáslí
  • 3 lžíce nesoleného másla

Postup pečení

Rozehřejte troubu na 220°C. Ve velké míse smíchejte mouku, sodu na pečení a sůl. Přidejte chlazené máslo. Vše důkladně promíchejte. Přidejte podmáslí a opět vše důkladně promíchejte, až se vytvoří lepkavé těsto. Pokud se objeví suchá místa, přidejte podmáslí.

Vylijte těsto na vál a vytvarujte kouli těsta. Jemně rukama vytvarujte stejnou tloušťku a válečkem vše uhlaďte. Pomocí vykrajovátka nebo hrnečku vytvořte sušenky a ty vložte na plech.

Sušenky pečte v horní třetině trouby zhruba 8-12 minut, až ze zlátnou a budou křupavé. Potřete horké sušenky máslem a můžete podávat.