Máme pro vás přichystaný delikátní sendvič s lososem a netradiční ingrediencí. Vychutnejte si tento jedinečný kulinářský zážitek.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 5 až 7 minut

Co potřebujete na lososový sendvič

  • 0,5 kg čerstvého nebo mraženého lososa bez kůže
  • ¼ šálku zakysané smetany
  • 1 polévkovou lžíci čerstvé petrželky
  • 2 čajové lžičky jablečného octa
  • 1 lžičku křenu
  • 1 kávu Rub
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 4 celozrnné hamburgerové housky
  • 2 šálky zeleného salátu
  • 8 tenkých plátků červené cibule

Co potřebujete na kávu Rub

  • 1 lžička instantní kávy v prášku
  • 1 lžičky chilli koření
  • ½ lžičky hnědého cukru
  • ¼ lžičky suché hořčice
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • 1/8 lžičky kajenského pepře

Příprava sendviče

Opláchněte lososa a usušte ho papírovou utěrkou. Rozkrájejte lososa na čtyři rovné díly a dejte ho odležet. V malé misce smíchejte kysanou smetanu, petržel, ocet a křen. Připravte si kávu Rub, kterou potřete lososa. Stačí smíchat všechny uvedené ingredience, které potřebujete na její přípravu.

Na středně velké pánvi zahřejeme olej na středním plameni. Opečeme lososa z každé strany zhruba 5 až 7 minut. Hotového lososa vložíme do bulky a přidáme salát, cibulové proužky a dresink. Přiložíme druhou polovinu housky a můžeme podávat.