Tento vydatný pokrm není vhodný jen jako oběd, ale klidně si ho můžete dát k večeři nebo snídani. Vydatné živiny masa, brambor, sýru a vejce vám dodá potřebnou energii na celý den. Výhodou je i možnost nahradit méně oblíbené suroviny, těmi oblíbenými.

Počet porcí: 6 porcí

Příprava: 25 minut

Doba pečení: 40 minut

Co potřebujete na zapečené farmářské brambory

  • 3 šálky nakrájených brambor
  • ¾ šálku nastrouhaného sýru podle chuti
  • 1 šálek nakrájené šunky, klobásy a slaniny
  • ¼ šálku nakrájené zelené cibulky
  • 4 vejce
  • 1 ½ šálku mléka
  • sůl a černý pepř na dochucení

Jak na to

Vezměte si pekáč s nepřilnavým povrchem a uspořádejte na dně pekáče brambory. Posypte sýrem, šunkou, slaninou, zelenou cibulkou, klobáskou a slaninou.

V misce smíchejte vajíčka, mléko, sůl a pepř. Pořádně vše promíchejte a obsah vylijte do pekáčku. Následně vložte do rozehřáté trouby na 180°C a pečte zhruba 40 až 45 minut. Upečené brambory poznáte tak, že zapíchnete špejli doprostřed, a když ji vytáhnete, zůstane čistá. Jak mile máte upečeno, vyndejte z trouby a nechte pět minut odstát. Můžete podávat.