Pokud chcete ušetřit nějakou korunu, můžete si vyrobit vlastní domácí strouhanku. Stačí mít starší housky, rohlíky nebo chléb a během pár minut, máte svoji vlastní strouhanku. Níže vám přinášíme užitečné rady, které vám pomohou při její výrobě.

Domácí strouhanka

Domácí strouhanku lze vyrobit na několik způsobů. Můžete použít klasicky tvrdý chléb či rohlík. Strouhanku je však možné vyrobit i z tvrdých grahamových sušenek nebo jim podobných potravin, které mají velmi podobnou strukturu.

Křupavá strouhanka

Na výrobu křupavé strouhanky budete potřebovat hrst krekrů nebo grahamových sušenek. Přidejte sušenky k tvrdému chlebu a vše hezky rozmělněte do požadované velikosti. Tato křupavá strouhanka je skvělá na obalování nebo jako posyp zákusků.

Čerstvá strouhanka

Čerstvá strouhanka se příliš neliší od klasické strouhanky. Stačí přidat do klasické strouhanky nadrobený čerstvý chleba. Na každý šálek strouhanky použijte jeden plátek čerstvého chleba.

Jemná a suchá strouhanka

Tvrdé kusy chleba rozmělněte společně se suchým a několik dní starým chlebem. Opět v poměru jeden šálek suchého chleba na jeden plátek tvrdého chleba.

Kdy použít měkkou strouhanku a kdy suchou

Suchá strouhanka nebo strouhanka s grahamovými sušenkami je skvělá pro obalování potravin, které se budou smažit. Měkká strouhanka je skvělá pro náplň masitých pokrmů, jako je sekaná či karbanátky.